مهتـابـــ

  • خانه 

بازار قیصریه اصفهان (ایرانگردی)

06 فروردین 1397 توسط طلبـــه

اصفهان یکی از پر گردشگرترین شهرهای ایران است که آثار تاریخی و دیدنی بسیاری را در خود جای داده است و از آن جا که این شهر پر قدمت است، شاهکارهای تاریخی زیادی دارد. این شهر در دوران مختلف مامن حکومت پادشاهان به خصوص پادشاهان صفوی بوده است و در نتیجه بیشتر بناهایی تاریخی این شهر مربوط به دوران صفویان است، بناهایی که معماری آن ها هر توریستی را به حیرت وا می دارد. به همه ی این دلایل هر ساله توریست های داخلی و خارجی زیادی از این شهر دیدن می کنند و آثار آن را تحسین می کنند.

بازار قیصریه اصفهان





بازار قیصریه جز بازارهای تاریخی و از معروف ترین و مشهورترین بازرهای ایران است که بخش های مختلفی را در برمی گیرد. همان طور که مطمئنا می دانید از سوغات اصفهان صنایع دستی جالب و دیدنی آن است که واقعا هرگردشگری در سفر خود به این شهر دیدنی باید از آن ها خریداری کند و قطعا از بهترین جاهای شهر اصفهان برای خریدن این صنایع دستی زیبا، همان بازار  قیصریه اصفهان است.

اگر چه از آن دوران زمان زیادی گذشته است اما هنوز هم اگر به این بازار بروید می توانید شکوه و جلال زیادی که در گذشته داشته است را حس کنید، جالب این که این بازار در دوران صفویه از مجلل ترین مرکزهای خرید بوده است و هنوز هم همان رونق را کم و بیش دارد. بازار قیصریه از سر در قیصریه شروع می شود و در ادامه به بازارهای دیگری مثل بازار چیت سازها و بعد بازار دارالشفا می رسد. بازار بزرگ سرپوشیده ی شهر اصفهان طولانی است و چندین کیلومتر است و هر بخش آن مخصوص فروش چیزی است، البته در این بازار فقط کالا به فروش نمی رسد بلکه تولید هم می شود و بازار قیصریه اصفهان هم قسمتی از آن است.


بازار قیصریه در اصفهان





همان طور که در بالا هم گفته شد، قدمت این بازار به دوران صفویان می رسد و در آن زمان از رونق خاصی برخوردار بوده است و کالاهایی مثل پارچه و انواع فرش های گران قیمت در آن به فروش می رسیده است. رونق این بازار به اندازه ای بود که حتی شرکت های خارجی هم در آن حجره داشتند. امروزه در این بازار مغازه هایی دیده می شود که از دوران تا به امروز فقط یک کالای خاص را به فروش رسانده اند و از این لحاظ تغییری در کار خود نداشته اند، حتما برایتان جالب است دیدن مغازه هایی که ۴۰۰ سال است یک کالا خاص را به فروش می رسانند.

کمی بیشتر از بازار قیصریه اصفهان

باازار قیصریه در ضلع شمالی میدان امام اصفهان واقع است و سرتاسر آن با نقش و نگارهای منحصر بفردی از دوران صفویه منقوش شده است. سر در این بازار، قوسی شکل است و به نقاشی های منظم، مجلل و زیبایی تزیین شهده است که البته امروزه دیگر شکوه و رنگ و لعاب گذشته را ندارد و کمی رنگ باخته است. این بازار در فاصله ی  سال های ۱۰۱۱ تا ۱۰۲۹ هجری قمری ساخته شده است و نمونه ای از بهترین آثاری است که چه به لحاظ تاریخ و چه به لحاظ معماری، از آن دوران بر جای مانده است.

سردر بازار قیصریه اصفهان





جهانگردان خارجی ای که از شهر اصفهان دیدن کرده اند و بازار قیصریه اصفهان را دیده اند درباره ی آن گفته اند:

بازار قیصریه چشم انداز واقعا زیبایی دارد و در بخش هایی به صورت قرینه درست شده است که قرینه ی آن همان بازار عباسی است.

به سر در این بازار سر در قیصری می گویند و مطابق انتظار، اسم آن را از روی همان بازار برداشته شده است. به طور کلی قیصریه به راسته ای در بازار گفته می شود که در آن کالاهای سبک و گران قیمت به فروش می رسد. این کالاها توسط بازرگانان ثروتمند ساخته می شده است.

معماری بازار قیصریه اصفهان





معماری بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه شهر اصفهان، نه تنها از بزرگ ترین و قدیمی ترین بازارهای این شهر است بلکه از زیباترین بازارهای قدیمی دنیا هم محسوب می شود. در وسط این بازار محوطه ی  بزرگ  گنبدی شکلی وجود دارد که گنبد زیبای آن مشهور است. در غرب بازار هم کاروانسرایی زیبا به چشم می خورد که دو طبقه دارد و در دو طبقه ی آن حدو د ۱۴۸ حجره وجود دارد. در شرق این بازار ضرابخانه ای به چشم می خورد که در حال حاضر به تجارت خانه تبدیل شده است و در آن اقلام مختلفی مثل انواع  اقسام پارچه ها، قلمکاری های اصفهانی و کالاهایی این چنینی به فروش می رسد.

وصف بازار قیصریه اصفهان را از زبان جهانگردان معروفی مثل شاردن شنیده ایم که دلیل نام گذاری این بازار را به قیصریه، شباهت آن به قیصریه در ترکیه ی امروزه می دانند. اما یکی از قدیمی ترین این توصیف ها برمی گردد به توصیفی که در کتاب رساله محاسن اصفهان آمده است.





مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: ایرانگردی بازار قیصریه اصفهان جاذبه های اصفهان معرفی بازار قیصریه اصفهان معرفی جاذبه های اصفهان

موضوعات: معرفی جاذبه های گردشگری لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

مهتـابـــ

جستجو

موضوعات

  • همه
  • آموزش وبلاگ نویسی
  • بدون موضوع
  • معرفی جاذبه های گردشگری

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس